ORGB opleidingen

Derde Leerweg

De Toekomst Ligt in Praktijkkennis

Ontdek de Derde Leerweg bij ORGB Opleidingen

Derde Leerweg bij ORGB Opleidingen

Naast de reguliere BBL- en BOL-opleidingen biedt ORGB ook opleidingen aan in de derde leerweg. Speciaal voor degenen voor wie een gewone schoolloopbaan niet haalbaar is, bieden wij praktijkleren aan. Hierbij leert de student een beroep aan de hand van kwalificatiedossiers, waarbij de nadruk ligt op leren in de praktijk. De student leert het vak door het simpelweg te doen, begeleid door een praktijkopleider die ervoor zorgt dat alle aspecten van het vak aan bod komen. De nodige theorie wordt tijdens het werken geleerd. Een voorbeeld hiervan is werken in de keuken van de horeca, waar hygiëne en het werken met verschillende snijplanken al doende worden geleerd.

Voor de doeners in deze wereld is dit een prachtige oplossing om toch een mbo-opleiding te volgen.

Deze vorm van leren, het praktijkleren, wordt afgesloten met een praktijkverklaring of een MBO-verklaring. Het verschil is dat bij een MBO-verklaring een formeel praktijkexamen wordt afgenomen, waardoor deze vorm een groter civiel effect heeft.

Daarnaast bieden wij altijd de mogelijkheid voor de student om door te leren voor een diploma. Begeleiding is hierbij de sleutel tot succes, en wij bieden deze met veel plezier aan.

Indien u hier meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met Joep Vossen van ORGB Opleidingen.

Wat is de Derde Leerweg?

De derde leerweg is een flexibele opleiding waarbij de nadruk ligt op het leren in de praktijk. Je leert het vak door het simpelweg te doen, met begeleiding van een praktijkopleider die ervoor zorgt dat alle aspecten van het vak aan bod komen. De benodigde theorie wordt tijdens het werk geleerd, wat zorgt voor een beter en sneller begrip. Een goed voorbeeld hiervan is werken in de keuken van de horeca, waar je hygiëne en het werken met verschillende snijplanken al doende leert.  Vanzelfsprekend blijft het altijd mogelijk om te studeren voor het hele diploma

 

Voordelen van de Derde Leerweg bij ORGB Opleidingen

 • Praktijkgericht Leren: Studenten leren een beroep door het direct in de praktijk uit te voeren, onder begeleiding van een praktijkopleider.
 • Flexibiliteit: Geschikt voor studenten voor wie een reguliere schoolloopbaan niet haalbaar is.
 • Directe Toepassing van Theorie: Noodzakelijke theorie wordt tijdens het werk geleerd, wat zorgt voor een beter en sneller begrip.
 • Relevante Werkervaring: Studenten doen direct werkervaring op in hun gekozen vakgebied.
 • MBO- en Praktijkverklaringen: ORGB Opleidingen verstrekt een praktijkverklaring als onderdeel van de mbo-verklaring. Het gaat bij een praktijkverklaring niet om een praktijkexamen, maar om een (subjectief) oordeel van de begeleider van de student op de stageplaats. ORGB Opleidingen biedt ook de mogelijkheid om een formeel praktijkexamen te doen wat dan bij het slagen op de MBO verklaring vermeld wordt.

   

 • Doorgroeimogelijkheden: Studenten kunnen altijd doorleren voor een diploma.
 • Persoonlijke Begeleiding: Intensieve begeleiding zorgt voor een hogere kans op succes.
 • Toepassing in Diverse Sectoren: Geschikt voor verschillende beroepsrichtingen, zoals horeca, techniek, zorg, en meer.
 • Prachtige Oplossing voor Doeners: Ideaal voor studenten die leren door te doen in plaats van theoretisch onderwijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joep Vossen van ORGB Opleidingen.