ORGB opleidingen

Nieuws

Op 15 maart 2023 is het 15 jaar geleden dat orgb opgericht is.

In die 15 jaar hebben we naar schatting ruim 10.000 deelnemers gehad in onze trajecten die deels Crebo gecertificeerd waren en zijn. Ook hebben we veel deelnemers gehad die we taaltrainingen NT2 gegeven hebben of werkfit gemaakt hebben voor gemeenten en UWV. Die deelnemers hebben bij ons altijd centraal gestaan, zowel bij de trajecten die we samen met scholen uitvoeren als ook bij onze trajecten in samenwerking met andere opdrachtgevers. We zijn uitgegroeid van een bedrijf dat werkte voor opdrachtgevers, met de licenties van die opdrachtgevers, tot een formeel erkende Opleidingsinstelling die examens mag afnemen en diploma’s mag verstrekken, met mooie beoordelingen van de onderwijsinspectie.

Patricia (38) uit Roermond is straks uit de bijstand en in de kinderopvang

Vrouwen die langdurig in de bijstand zitten een opleiding bieden en een baan in de kinderopvang. Een win-winsituatie. De opvang krijgt meer ‘lucht’, de vrouwen meer eigenwaarde. In Linne loopt een proef. Bij de ORGB (Organisatie in Balans) worden de vrouwen die jarenlang niet hebben gewerkt en/of nauwelijks naar school zijn geweest, opgeleid tot ‘helpende’, op mbo niveau 2. De ORGB schreef de opleiding ‘helpende’ toe aan het werk in de kinderopvang. De samenwerking is niet alleen uniek, zegt Sigrid Geurts (bestuurder van Leef Kind), maar biedt ook een concreet vooruitzicht:,, Wie de opleiding volgend jaar afrond, kan meteen bij ons aan de slag.” ‘Mensen die geschikt zijn ook geschikt maken’, noemt directeur Joep Vossen van de ORGB dat.

En als het nodig is, helpen we ze met het leren om te leren.  –  Joep Vossen, directeur ORGB

Lees het volledige artikel in de Limburger: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220923_94632369

Bron: De Limburger, 23 sept 2022

Social media

Wij werken hard aan het lanceren van social media, zodat we jullie nog meer op de hoogte kunnen houden van onze laatste nieuwtjes. Stay tuned!