Orgb opleidingen

Nieuws pagina ORGB

Orgb bestaat binnenkort 15 jaar! En dat vieren wij met een congres. Op 15 maart van 15:00-18:00 uur. Heeft u interesse? Mail dan naar jacques.hoogland@orgb.nl

Patricia (38) uit Roermond is straks uit de bijstand en in de kinderopvang

Vrouwen die langdurig in de bijstand zitten een opleiding bieden en een baan in de kinderopvang. Een win-winsituatie. De opvang krijgt meer ‘lucht’, de vrouwen meer eigenwaarde. In Linne loopt een proef. Bij de ORGB (Organisatie in Balans) worden de vrouwen die jarenlang niet hebben gewerkt en/of nauwelijks naar school zijn geweest, opgeleid tot ‘helpende’, op mbo niveau 2. De ORGB schreef de opleiding ‘helpende’ toe aan het werk in de kinderopvang. De samenwerking is niet alleen uniek, zegt Sigrid Geurts (bestuurder van Leef Kind), maar biedt ook een concreet vooruitzicht:,, Wie de opleiding volgend jaar afrond, kan meteen bij ons aan de slag.” ‘Mensen die geschikt zijn ook geschikt maken’, noemt directeur Joep Vossen van de ORGB dat.

En als het nodig is, helpen we ze met het leren om te leren.  –  Joep Vossen, directeur ORGB

Lees het volledige artikel in de Limburger; https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220923_94632369

Bron: De Limburger, 23 sept 2022

Wij werken hard aan het lanceren van social media, zodat we jullie nog meer op de hoogte kunnen houden van onze laatste nieuwtjes. Stay tuned!