Welkom bij ORGB het opleidingsinsitute bij u in de regio

Orgb opleidingen

Organisatie in balans

Sociaal opleidingsinstituut in de wereld van het MBO onderwijs

Over ons

ORGB, hoe het begon,

In het najaar van 2008 stond Joep Vossen op een kruispunt in z’n leven.  Na jaren van dienstverbanden in het publieke en private onderwijs kwam de vraag om zelfstandig ondernemer te worden in het onderwijs. Dat is toch wel een vraag met impact, omdat het nogal wat inhoudt en je leven verandert.

Weloverwogen is de stap naar zelfstandig ondernemerschap gezet, eerst als ZZP-er maar al snel met een BV. Het geval wilde dat het bedrijf al snel succesvol werd en dat een grote opdracht van De (toen nog) Koninklijke Sphinx ertoe aanzette om de rechtsvorm aan te passen.

De Sphinx ging zijn fabrieken in Maastricht sluiten en de circa 100 mensen moesten in een traject naar ander werk begeleid worden en bovendien moesten daartoe de mensen hun opleiding afmaken. In 2009 zijn we daar zeer succesvol mee bezig geweest in goede samenwerking met de toenmalige Sphinx directie. Door die vliegende start was ORGB geboren.

Van een samenwerkingspartner, waar ook het Sphinx-project mee gedraaid werd, is de huisstijl cadeau gekregen. De ontwerper vond dat door de toenmalige opleidings- en consultancytrajecten bedrijven beter in balans gebracht werden en beter toegerust op de toekomst. Hiermee was de naam geboren. Organisatie in Balans werd ORGB net als andere bedrijven die als naam een afkorting gebruiken. Dat bekte beter! De letters, de gele balk, e.d. zijn toen ontwikkeld.

Een project als dat van De Sphinx doe je niet alleen. Dus een logisch gevolg van de BV werd personeel. De eerste medewerker aangenomen en werd veel gewerkt met ZZP-ers. De eigen medewerkers zijn intussen gegroeid naar bijna 20 medewerkers en het flinke aantal ZZP-ers is gebleven.

Door die groei is ook de huisvesting aangepast. We zijn gestart op de Steegstraat op de derde verdieping met een kantoor en een spreekkamer, maar met 2 medewerkers, was die ruimte echt te klein. Na eerst nog wat extra ruimtes erbij gehuurd te hebben was in 2012 het moment aangebroken om te verhuizen naar een eigen locatie in Linne waar we nu nog steeds gehuisvest zijn. Maar ook nu lopen we tegen het feit aan dat het aantal personeelsleden, doordat we inmiddels landelijk werken, niet meer allemaal in Linne kunnen zitten. De vestigingen in Den Bosch en Purmerend zijn inmiddels opgestart en weten dat dit niet het einde is.

2012 is ook het jaar geweest van de eerste strategische heroriëntatie. Na jarenlange samenwerking met ROC’s zijn we onze eigen crebo’s gaan aanvragen en hebben we onze huidige doelgroep en focus opnieuw bepaald. Uiteindelijk hebben we in 2014 onze crebo-erkenning van het Ministerie van OCW gekregen en zijn we een officieel erkend opleidingsinstituut geworden.

De ORGB-groep, naast ORGB inmiddels bestaande uit O&O Werkbedrijf en de Stichting ORGB, is per 2022 gestart met een nieuwe strategische periode. Dat gaat de periode worden waarin de groep door zal groeien naar een mooi MKB-bedrijf met vestigingen en klanten door het hele land. Een bedrijf dus dat niet meer weg te denken is in het landschap van Om-, Her- en Bijscholing voor de kwetsbare doelgroepen in Nederland.

- Joep

Ons team

Joep 

Functie: algemeen directeur

”Bij ons, staan onze deelnemers ècht centraal”.

 

Jaap 

Functie: project coördinator ORGB & O&O

”Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit naar je werk”.

 

Jacques 

Functie: marketing & sales manager

”Doe niet hetgeen wat de klant wil maar doe hetgeen wat het beste bij de klant past”.

 

Petra

Functie: coördinator examenbureau & projectleider

''Een rustige denker en een doordachte doener''.

 

Anja 

Functie: docent & projectleider

 ''Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd''.

 

Hans 

Functie: VSO pro coördinator 

 ''Actief zijn in het onderwijs houd je jong''.

 

Herman

Functie: examinator & docent

 ''Wie schrijft die blijft''.

 

Carlijn 

Functie: accountmanager I.O.

''Gedreven door passie''.

 

 Nicole

Functie: medewerker examenbureau

''Waar een wil is, is een weg''.

 

Manon

Functie: medewerker leerlingenadministratie

''Lijstjes zijn mijn beste vriend''.

 

 

Sandra

Functie: medewerker leerlingenadministratie

''Dienstbaarheid is mijn tweede natuur''.

 

Kees

Functie: medewerker leerlingenadministratie

''Ook de kleine zaken tellen in de som van het geheel''.

 

 

Marlie 

Functie: medewerker financiële administratie

''Hard werken zorgt voor groei''.

 

 

Nederland Leert door,

ORGB Opleidingen en “Nederlands leert door!
Er is een aanvraag ingediend. Indien ingeloot, kunt u door een keuze te maken uit de cursussen die in onze onze catalogus staan, kosteloos deelnemen aan de door u gekozen opleiding. Per 1 december staan onze cursussen online en zodra er goedkeuring is, kunt u starten. Dan kunt u klikken op de “link”, de catalogus bekijken en een cursus kiezen.